Kwaliteitsfilters

Als injectiefilter past SBTM BV de zogenaamde kwaliteitsfilters toe (PE). Dit filter heeft een vooromstorte verfiltering. Daarboven wordt een prefab bentoniet-manchet toegepast. Vervolgens wordt het filter met bentoniet omstort tot aan het grondwaterniveau. Bij toepassing boven het grondwaterniveau wordt minimaal twintig centimeter extra bentoniet toegepast boven de prefab bentoniet-manchet. De bentoniet wordt goed ingewaterd waardoor deze goed kan uitzetten. Nadat de bentoniet goed heeft kunnen zwellen (minimaal 4 uur) wordt het restant van het boorgat rondom het filter aangevuld met krimparme betonmortel (nat). Hierbij wordt de bovenste twintig centimeter van het filter vrijgelaten om later de injectorhead goed te kunnen aansluiten. Vervolgens wordt een rustperiode van minimaal één week ingelast om het filter goed te laten uitharden.

Met deze werkwijze wordt een goed injectiefilter verkregen. Het filter heeft door zijn gecentreerde prefab-omstorting een uitstekende doorlatendheid. De combinatie van de prefab bentoniet-manchet, extra bentoniet en de betonomstorting zorgt voor een uitstekende drukbestendige afdichting rondom de blinde stijgbuis waardoor lekstromen naar het maaiveld maar ook naar andere beter doorlatende tussenlagen worden voorkomen.

RVS filters

Voor saneringsdoeleinden worden steeds meer  RVS bronfilters gebruikt. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van deze filters en kunnen deze ook tegen scherpe tarieven leveren. De RVS filters worden op maat gemaakt.


RVS filter rvs3