Nieuws

Plaatsen injectiefilters

, ,

Voor een van onze opdrachtgevers plaatsten wij injectiefilters. Deze filters werden geplaatst onder een lichte hellingshoek. De locatie betrof een bedrijfshal, rookgassen werden afgevoerd met een afzuigingsinstallatie.

Schuine boringen Eindhoven

, ,

Ten behoeve van een bodemonderzoek  in Eindhoven heeft SBTM onlangs schuine boringen geplaatst met  MS14 onder de bebouwing aan de Emmasingel. Er werd geboord tot circa 25 meter, onder een hoek van 45 graden. Per 2 meter werd een ongeroerd monster gestoken met Aqualock, vervolgens bemonsterd in steekbussen en potten.

Kromhoutkazerne: schuin boren met MultiSonic14

, ,

SBTM heeft monitoringsfilters geplaatst op het bouwterrein van de Kromhoutkazerne in Utrecht. Een aantal filters is tijdens bouwwerkzaamheden beschadigd en moest opnieuw geplaatst worden. De bouwwerkzaamheden waren echter al dusdanig afgerond dat er schuin onder het gebouw geboord moest worden om de filters op de juiste plaats te krijgen. In eerste instantie werd de bodemopbouw nauwkeurig in kaart gebracht door met een aqualocksampler schuin onder het gebouw bodemmonsters te steken. Vervolgens werd aan de hand van de bodemopbouw bepaald op welke diepte de filters geplaatst moesten worden. Met de MultiSonic14 was dit echter geen enkel probleem.